De Katholieke Scholenstichting Utrecht

De KSU is een professionele organisatie voor primair onderwijs. Zo’n 750 medewerkers verzorgen direct of indirect het onderwijs aan 7.000 kinderen. De KSU bestuurt en beheert in de stad Utrecht 24 basisscholen verdeeld over 30 locaties


De Katholieke Scholenstichting Utrecht (KSU) staat voor meer dan een basis. Wij willen leerlingen extra kansen bieden. Om zich te ontwikkelen in de breedte. Zo bieden wij iedere leerling de kans om uit te blinken.

 

Kernwaarden

De katholieke identiteit is de bron van waaruit dagelijks op school wordt gewerkt. Het zijn deze zes kernwaarden die ons verbinden en richting geven:

 

PLEZIER

Binnen KSU is een plezierige, collegiale sfeer. Momenten van ontspanning en ontmoeting komen een prettige en goede samenwerking ten goede.

 

EENVOUD

Eenvoud - in de zin van authentiek en kernachtig - zorgt voor een slimme vereenvoudiging van de complexe onderwijswereld. We dragen deze eenvoud uit naar de kinderen.

 

AANDACHT

We hebben aandacht voor elkaar. Voor kinderen, medewerkers, ouders en onze omgeving. Zien en gezien worden is essentieel.

 

RUIMTE

Ruimte betekent handelingsvrijheid en autonomie binnen de kaders. En ook: denken in kansen en mogelijkheden. We geven elkaar en de kinderen de ruimte die nodig is om te groeien.

 

VERANTWOORDELIJKHEID

Iedere KSU-medewerker krijgt en neemt verantwoordelijkheid. Verantwoording willen afleggen hoort daar ook bij.

 

VERNIEUWING

Binnen KSU is ruimte voor vernieuwing. We denken in kansen en leren continu. Vanuit een open houding naar elkaar. We zijn nieuwsgierig: naar ontwikkelingen in het onderwijs, op school, bij de kinderen, bij collega’s en bij onszelf.