Waarom KSU?

De Katholieke Scholenstichting Utrecht staat voor méér dan een basis. Met méér bedoelen we: meer kansen, ontwikkeling, resultaat. Zo bieden wij iedere leerling de kans om uit te blinken.

Leerlingen die een KSU-school verlaten, weten hun eigen mogelijkheden en talenten te benutten. Ze hebben de kennis en kunde die nodig is in de 21e eeuw. Dat betekent dat ze positief kritisch, respectvol én creatief kunnen omgaan met vraagstukken en situaties in de maatschappij van morgen. Goed kunnen rekenen, lezen en schrijven is daarvoor de basis die ze hebben meegekregen. Daarnaast hebben onze leerlingen plezier in het leren van en met elkaar. Ze zijn nieuwsgierig, willen al hun mogelijkheden ontdekken en zijn gemotiveerd om verder te groeien. Ze hebben geleerd hoe ze het beste kunnen leren.

Om uit te kunnen blinken is vertrouwen nodig. KSU-leerlingen zijn zelfbewust. Ze geloven in hun mogelijkheden en zijn eigenaar van hun leerproces. Het zijn ondernemende leerlingen met een goede basis om in de toekomst een stap te zetten in de maatschappij en deze mede vorm te geven.