Waarom KSU?

De Katholieke Scholenstichting Utrecht heeft de basis goed op orde. Het is nu tijd om naar de toekomst te kijken. De leerling staat nog steeds centraal, daarnaast kijken we nu naar wereldburgerschap, kansengelijkheid en digitalisering.

Leerlingen die een KSU-school verlaten, weten hun eigen mogelijkheden en talenten te benutten. Ze hebben de kennis en kunde die nodig is in de 21e eeuw. Dat betekent dat ze positief kritisch, respectvol én creatief kunnen omgaan met vraagstukken en situaties in de maatschappij van morgen. Goed kunnen rekenen, lezen en schrijven is daarvoor de basis die ze hebben meegekregen. Daarnaast hebben onze leerlingen plezier in het leren van en met elkaar. Ze zijn nieuwsgierig, willen al hun mogelijkheden ontdekken en zijn gemotiveerd om verder te groeien. Ze hebben geleerd hoe ze het beste kunnen leren.

De KSU verzorgt divers onderwijs in vrijwel elke wijk in Utrecht. Onze scholen hebben een breed palet aan onderwijsconcepten waaronder Montessori, Dalton en High Performing Schools. Er zijn scholen met aanbod voor meer- en hoogbegaafde kinderen en vroeg vreemde-taalonderwijs. De KSU telt twee scholen voor speciaal basisonderwijs. Kortom, we hebben ervaring in en toewijding aan vele soorten basisonderwijs in Utrecht. De KSU is daarmee één van de drie grote stichtingen voor primair onderwijs in Utrecht. In het besef dat zo’n gezaghebbende positie verplichtingen met zich meebrengt, zet de KSU zich in om deze positie te versterken.